Martin J. Blaser

Mikrobemangel: Hvordan overforbruk av antibiotika har skapt våre moderne epidemier

Utgivelsesdato: 24.10.2016

ISBN: 9788293441076
260 sider
Innbundet
Utgivelsesår: 2016  
Oversetter: Emma Bakkevik

EN FENGSLENDE OG BANEBRYTENDE BOK OM HVA SOM SKJER MED VÅR HELSE NÅR BAKTERIENE FORSVINNER

Hvorfor er du tykk, hvorfor har sønnen din astma, og hvorfor får stadig flere glutenallergi? Ifølge den anerkjente legen og forskeren Martin Blaser skyldes alt dette - og mer til - mangel på viktige bakterier.

I denne boken inviterer Blaser oss med inn i menneskets mikrobiologiske jungel, hvor bakterier og menneskeceller har levd i symbiotisk harmoni i hundretusener av år. Nå roper han varsko - for denne harmonien trues i dag av vår tendens til å overforbruke medisinske goder og inngrep som antibiotika og keisersnitt. Moderne medisinske praksiser som dette er med på å utrydde uerstattelige mikrober. Mikrobemangelen kan føre til alvorlige helseplager, som sykelig fedme, astma, diabetes og visse kreftformer. Ifølge Blaser kan overdreven bruk av antibiotika tidlig i barndommen utgjøre en stor helserisiko på lang sikt.

Det internasjonale pressekorpset er enige om at MIKROBEMANGEL er populærvitenskap på sitt beste, og boken gjorde blant annet at Time kåret Blaser til en av verdens 100 mest innflytelsesrike personer. Han er en nestor innen forskningen på våre mikrobers betydning for vår helse, og uttaler seg med stor tyngde når han her forklarer hvilke grep som må gjøres for å unngå katastrofale helseproblemer i fremtiden.