Amanda Ripley

De smarteste barna i verden – og hvordan de ble det

kr 299,-

ISBN: 9788293441007
336 sider
Heftet
Utgivelsesår: 2015    
Oversetter: Kristian Bjørkdahl

Hvorfor lærer barna i noen land så mye på skolen - mens andre lærer så lite? 

DE SMARTESTE BARNA I VERDEN er en oppsiktsvekkende fortelling om en av vår tids store gåter: Læring

I den internasjonale PISA-undersøkelsen kommer noen land alltid best ut: Finland, Sør-Korea, Polen. Land som USA og Norge synes derimot fortapt i middelmådighet, på tross av gode forutsetninger. Hva er hemmeligheten til land som lykkes? Hva gjør de andre landene feil? Og er middelmådighet egentlig noe problem? 

I denne boken legger journalist og forfatter Amanda Ripley ut på en verdensomspennende reise for å finne svar på disse spørsmålene. Hun besøker skolefeltets "supermakter" i egen person og gjennom sine tre feltagenter, utvekslingselevene Kim, Tom og Eric. De drar til henholdsvis Finland, Korea og Polen, for å erfare hvordan det er å være ung i et annet land - og i et annet skolesystem. For noen tiår siden var ingen av disse landene spesielt "smarte". Men så skjedde det noe. Undervisningen ble mer krevende, foreldrene begynte å fokusere på det som betyr noe, og barna lærte at utdanning er viktig. Slik havnet disse landene på verdenstoppen, og ble samtidig - på hvert sitt vis - forbilder for resten av verden. 

DE SMARTESTE BARNA I VERDEN forener forskning og fortellerkunst i en dokumentarisk bragd. Det er en bok om hvordan vi kan bygge den kompetansen som trengs i en ny verden, fortalt av de unge menneskene som har mest å vinne på en bedre skole.

Smal spalte

Her kan man ha en smalere spalte med diverse informasjon, link til issuu, kanskje anmeldelser etc.